Kom med – her er et par unikke steder du bare må opleve!
UNIK DANSK NATUR MED VERDENSKLASSE-POTENTIALE
Det geologiske særpræg på Sydsjælland og Møn er ikke til at tage fejl af. Møns Klint strækker sig 7 km rundt om Østmøn – og stiger på sit højeste sted 128 meter næsten lodret op fra havet. De flere hunderede millioner år gamle kalkaflejringer ses også tydeligt ved Stevns Klint på Sydsjælland - og det sted er så unikt i verden, at det er på UNESCOs verdensnaturarv-liste. Midt inde i landet finder du det største hul i hele Danmark – det over 2 km2 store Faxe Kalkbrud. Alle tre steder kan du gøre spændende fund af fossiler.
To steder på Lolland bør du sejle ud og se kysterne fra en vuggende turbåd. Naturpark Nakskov Fjord er Danmarks mest ørige med sine hele 10 små og store øer. Vandet er typisk 1-2 meter dybt og et paradis for fuglevildt. Naturpark Maribo Søerne er et af landets største ferskvandssystemer med ialt 1100 hektar vandspejl og mere end 20 småøer. Forståeligt nok er det her den kæmpestore havørn har bosat sig.
Har du fået lyst til at springe i bølgen blå, så gør det langs de mange badestrande, bl.a. ved Marielyst som flere gange er kåret til Danmarks bedste strand eller ved Hestehoved, der plejer at have det varmeste badevand.
Så pak dit fiskegrej og kom afsted – det hele er tæt på – og meget mere fantastisk, end du troede.
Naturen
Naturen
Naturen
Naturen
Naturen
Naturen
lÆs også om...
Lystfiskeri
Vandet langs De Danske Sydhavekyster bugner at gode, hemmelige fiskesteder. Find ud af hvor de lokales bedste steder er...
Cykelferie
De Danske Sydhavskyster lokker med noget af Danmarks smukkeste natur. Et trygt cykelparadis med masser af afvekslende, flotte og udfordrende cykelruter.