kom med! lolland, falster og småøerne fejø, femø og askø er de Ægte, danske sydhavsøer.
Masser af natur, fred og ro og kilometerlange, brede sandstrande. Naturen på Lolland-Falster er noget ganske særligt. Elsket for nogle af Danmarks bedste og mest børnevenlige badesteder – med varmt og roligt badevand, bløde sandbunde og masser af hyggelige feriehuse tæt ved. Her går du til stranden. Drop isen og køb friske ærter og jordbær fra de mange landevejsboder på din tur ud i sommerlandet, hvor kunsten og andre oplevelser popper op overalt. Her er ægte idyl med højt til himlen.
Så pak tasken og kom afsted – det hele er tæt på – og meget mere fantastisk, end du troede.
det bedste sted at vÆre på en god dansk sommer
Middelaldercentret
Middelaldercentret
Tag på en fantastisk rejse tilbage i tiden. Sid på langsiden af den store kamparena og se drabelige ridderkampe med heste, lanser og svær. Hør kanonerne brage og se de store kastemaskiner forsvare byen. Masser af aktiviteter til en hel dag.
Fuglsang Kunstmuseum
Fuglsang Kunstmuseum
Oplev et af landets ældste kunstmuseer, der viser dansk kunst fra ca. 1780 – 1980 samt skiftende særudstillinger. Museets prisbelønnede arkitektur er i smuk samklang med de naturskønne omgivelser. Besøg også café og designbutik.
Postbåden
Postbåden
Rundt på de klukkende bølger i Naturpark Nakskov Fjord sejler der dagligt en lille postbåd. Køb en billet og tag med rundt i den ørige fjord. Båden ligger til flere steder, bl.a. får du 1 times ophold midt i Albuens særegne landskab, så husk en god medbragt madpakke.
Naturpark Maribo
Naturpark Maribo
Oplev den enestående natur og de mange havørne med turbåden Anemonen. Eller tag på en vandre- eller cykeltur rundt i Naturparken. Mulighederne er mange i den helt enestående og smukke natur, hvor du også kan finde sjældne orkidéer og sommerfugle.
Frilandsmuseet
Frilandsmuseet
Gå en tur tilbage i den danske historie og oplev hvordan vores oldeforældre og flere generationer før dem levede engang. Det åbne museumsareal rummer 16 bygninger med haver, kroge og græsplæner og fortæller om levevis fra 1600-tallet og frem til ca. 1900.
Fejø
Fejø
Fejø ligger som en lille perle i Smålandshavet blot 15 minutters sejlads fra den lille by Kragenæs. Sejl ud fra tidlig morgen til sen aften – eller tag en overnatning hos en af øens gæstfrie beboere. Øen er idyllisk og berømt for sin most og æbleproduktion.
Dodekalitten
Dodekalitten
En ydmyg Lollandsk mark med udsigt ud over Smålandshavet danner base for det ambitiøse kunstprojet “Dodekalitten”. 12 kæmpestore granit-stenstøtter, hver 7-8 meter høje placeres i en 30 meter stor cirkel. I 2016 står der fem ansigter på deres pladser. Et vanvittigt stort og meget smukt kulturscenarie.
Krokodille Zoo
Krokodille Zoo
Skal ferien have lidt ekstra spænding, så besøg Zoo’en med de farlige krybdyr - det eneste sted i verden, hvor du kan møde alle 23 krokodillearter. Du kan også møde mange andre farlige dyr – og komme tæt på når det er spisetid.
Guldborgsund Zoo & Botanisk Have
Guldborgsund Zoo & Botanisk Have
Den mere end 80 år gamle have er en lille fredelig oase midt i byen Nykøbing. Hjemsted for omkring 90 forskellige dyre- og fuglearter – og byens bedste naturlegeplads. Ialt 60.000 m2 skønt område er klar til at give dig en hyggelig dag.
Marielyst Strand
Marielyst Strand
Intet mindre end Danmarks bedste badestrand. 4 gange i træk! De brede og bløde sandstrande med den blide Østersø er det absolutte trækplaster, når den danske sommer lyser op. Spis og hyg på det moderne og smarte egtræsbelagte kæmpetorv!
Gedser Odde
Gedser Odde
Stil dig på kanten og oplev en fantastisk udsigt over Østersøen, larmende bølger der slår mod kysten, masser af vind i håret og måske endda sæler og edderfugle. Velkommen til Gedser Odde, Danmarks Sydsligste punkt.
FEMØ
FEMØ
Tag til Femø – hvor himlen kysser jorden. Nyd sejlturen på 50 min. Femø er en rigtig cykelø med bakker og snoede veje og stier. Rundt på øen vil du møde flere fine kunstværker, dekorerede bænke og andre finurligheder. Spis og sov på Femø Kro eller book en shelter.
Reventlow Museet
Reventlow Museet
Sommeren igennem byder Reventlow-Museet indenfor i hovedbygningen på herregården Pederstrup. Oplev her historien om statsmanden C.D.F. Reventlow, gå på opdagelse i et herskabshjem fra omkring år 1800 eller fordyb dig i årets særudstilling om politikeren, livlægen og elskeren Struensee.