kom med! sydsjÆlland og møn gemmer på nogle af danmarks største oplevelser
Magisk, majestætisk og mastodontisk. Find selv på flere superlativer, når du står foran de stejle kridhvide klinter på Østmøn. Man føler sig pludselig meget, meget lille ved foden af de 128 meter høje tinder. Men slå bare blikket ned, for langs klintestranden gemmer der sig fossiler fra en 240 millioner år fjern fortid. Møn er dog ikke det eneste kridtrige sted i området, for også i Danmarks største hul i jorden, Faxe Kalkbrud, kan du finde synlige spor fra fortidens kæmper. Fortiden er i dén grad også synlig på Stevns, hvorfor klinterne her er kommet på UNESCOs Verdensarvsliste. Men området er mere end bare natur. Stege er f.eks. Danmarks bedst bevarede middelalderby og Næstved er områdets største shoppingby. De bedste stjernerestauranter findes også her – og selv på nattehimlen lyser stjernerne mere klart end andre steder i landet.
den vildeste udsigt fra naturen i danmarks hyggelige hjørne
Frederiksminde
Frederiksminde
Forkæl dig selv eller en du holder af med et fantastisk ophold på hotellet ved Præstø Fjord. Det enormt hyggelige, gamle hotel er topmoderniseret i klassisk stil og både værelser og personale er super charmerende. Det gastronomiske niveau i køkkenet har 1 Michelinstjerne.
Møns Klint
Møns Klint
De kridhvide, kæmpe klinteskrænter er unikke i Danmark. Den næsten 7 kilometer lange kystlinie gemmer på over 100 millioner år gamle fossiler. Hvordan det gik til kan du høre om på GeoCenter Møns Klint, beliggende helt ude på kanten af Møn, der er UNESCO Biosfære-udnævnt.
Stevns Klint
Stevns Klint
Naturen på Stevns er så vidunderlig, at den er kommet på UNESCOs Verdensarvs-liste. De rå klinteskrænter har så tydelige aflejringer at du næste kan tælle årene – godt 65 millioner år tilbage i tiden til det store meteornedslag og dinosaurernes uddøen.
Camp Adventure
Camp Adventure
Har du lyst til at se vores egn fra højderne, så kravl med op i trækronerne på Danmarks bedste og største trætopbaner. Hele syv baner i op til 25 meters højde og ialt næsten 5 km længde byder på sjov og udfordringer for både store og små.
Gavnø Slot
Gavnø Slot
Elsker du blomsterpragt og pompøse, farvestrålende haver og slotte – så SKAL du besøge slottet på eventyrøen Gavnø. Gavnø Slot er bl.a. berømt for Danmarks største tulipanfestival, den familievenlige trætopbane Gavnø Go Fly og Danmarks eneste slotsbryggeri.
Camønoen
Camønoen
Tag 218.750 skridt gennem Klintekongens land, på stier i urskoven, ind i jættestuernes indre, tæt på grotteedderkoppen, langs strand, på mark, under Danmarks smukkeste stjernehimmel. Glæd dig til stille stunder i livets hastighed.
Dark Sky
Dark Sky
Den unikke nattehimmel på Møn og Nyord giver dig mulighed for både at se stjerner og måner. Ved Dark Sky-fænomenet kan du opleve Mælkevejen på tætteste hånd. Øerne Møn og Nyord er et af de få stedet i Danmark, hvor du kan opleve Dark Sky-fænomenet grundet den lave lysforurening her.
Faxe Kalkbrud
Faxe Kalkbrud
Rejs 63 millioner år tilbage i tiden til dengang Danmark var dækket af et dybt hav og her levede hajer og krokodiller. Gå på fossiljagt i Faxe Kalkbrud og find 63 millioner år gamle fossiler eller besøg Geomuseum Faxe for at se egnens unikke fund.
Feddet Camping
Feddet Camping
Tag familien med på Feddet Camping og få en ekstraordinær campingoplevelse. Tag en dukkert i Præstø Fjord eller i den overdækkede pool. Drøn afsted på el-motorcykel eller tag en tur på hesteryg. Slut dagen af med et slag minigolf om hvem der skal tage opvasken.
Koldkrigsmuseum Stevnsfort
Koldkrigsmuseum Stevnsfort
Oplev stemningen fra Den Kolde Krig og se Danmark og NATO's hemmelige brik i forsvaret mod truslen fra Øst. I 40 år var Stevnsfort klar til krig døgnet rundt. Kom med i undergrunden og oplev Koldkrigsmuseum Stevnsfort.
Møns Klint Resort
Møns Klint Resort
Fantastisk natur, god stemning, hyggelige omgivelser og masser af muligheder. Møns Klint Resort er en unik campingplads, hvor man er tæt på naturen. Legeplads, ridning, mountain biking, lystfiskeri, kajak, fantastisk nattehimmel, fossiler – kom til Møns Klint Resort og få det hele med.
Gisselfeld Kloster
Gisselfeld Kloster
Hvert år gæster mere end 40.000 Gisselfeld Kloster, en af Danmarks ældste og bedst bevarede renaissanceborge. Den engelske landskabshave går for at være en af Nordeuropas smukkeste og indeholder mange botaniske sjældenheder.